Producenten


Fabriek

Nederland telt enkele producenten en merken van luiers. Zij spelen door de productie, marketing en verkoop van de luiers een cruciale rol in het stapsgewijs mogelijk maken van luierrecycling.

Producenten kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de bevordering van Luierrecycling.

  • Ze kunnen in samenwerking met elkaar in de stichting een innovatiefonds oprichten om de technologen en afvalbedrijven te prikkelen om hun nieuwe verwerkingsmethoden te demonstreren.
  • Zij kunnen in samenwerking met hun eigen experts en technologen de recycling van luiers optimaliseren en investeren in het milieuvriendelijker maken van hun product. Interessant voor Nederland maar ook voor daarbuiten.
  • Ze kunnen hun marketing gebruiken om te laten zien dat duurzaamheid belangrijk is en daaromheen speciale marketing acties organiseren. Ze kunnen met deelname aan de proef aan de consumenten van luiers laten zien dat ze het belangrijk vinden dat consumenten luierrecycling actief willen oppakken.

Producenten worden daarom gevraagd deelnemer te worden in de stichting Luierrecycling Nederland.

Wat houdt deelname in?

  • Coördinatie. Luierrecycling Nederland helpt de producenten met de coördinatie met de huishoudens en kinderopvangorganisaties om gescheiden inzameling op korte termijn voor elkaar te krijgen. Dit houdt in dat we met 1 contactpersoon van de organisatie coördineren.
  • Zichtbaarheid. Doordat je deelneemt in de stichting kun je als producent via deze landelijke website www.luierrecyclingnederland.nl aan de consumenten laten zien jullie merk bijdraagt aan het inzamelen en recyclen van luiers. Op eigen uitingen zoals de website en de nieuwsbrief kunnen de teksten en het logo van Luierrecycling Nederland gevoerd worden.
  • Contributie. Deelnemer worden betekent voor een producent een jaarlijkse financiële bijdrage afhankelijk van het merk. Hierdoor kunnen we de ondersteuning vanuit de stichting mogelijk maken.

A-merk: € 50.000
Huismerk of klein merk: € 25.000

Ook als de producent al stappen heeft gezet omtrent de gescheiden inzameling en recycling van luiers is het belangrijk om deelnemer te worden van de stichting. Op deze manier draagt de producent bij aan het totstandkoming van luierrecycling in Nederland en blijft het bedrijf scherp op trends in de consumentenmarkt en de mogelijkheden van nieuwe technologie.

 

Deelnemer worden

 

Binnenkort zullen we hieronder met namen en logo’s de eerste deelnemende producenten bekend maken.

 

albert_heijn-logo

Albert Hein

14361-Bumblies luiers

Bumblies

etos-logo

Etos

europrofit

Europrofit

jumbo-supermarkten-logo-profiel

Jumbo

kruidvat_logo

Kruidvat

libero

Libero

magics

Magics

Pampers-logo-vector

Pampers

sweetcare

Sweetcare

Toujours-logo

Toujours