Huishoudens


Samen maken we het verschil

Er worden 1 miljard luiers per jaar verbrand! Stuur je gemeente een bericht omdat je als inwoner aandacht wilt voor het inzamelen van luiers voor recycling. Het zou toch geweldig zijn als er in jouw  gemeente de mogelijkheid bestaat om duurzaam met luiers om te gaan.

Een bericht sturen naar jouw gemeente

Dankzij de inzet van huishoudens is luierrecycling in tientallen gemeenten weer op de kaart gezet. Bekijk bijvoorbeeld naar de samenwerking met de gemeente Soest.

Het is dus gebleken dat huishoudens gemeenten en fabrikanten kunnen prikkelen. Maak het verschil met het sturen van dit bericht. In onderstaande link zie je een voorbeeld om de gemeente te vragen naar het inzamelen en recyclen van luiers. 

Een bericht sturen naar jouw gemeente

Gemeenten hebben de regie over de afvalinzameling en beslissen als enige of ze gescheiden inzameling van luiers voor huishoudens mogelijk wil maken. Met de brief voer je pressie uit.

Stichting Luierrecycling Nederland is bezig om luierrecycling van onderop op de rit krijgen. Door Luierrecycling Nederland te steunen help je een onafhankelijk team van mensen om de gemeenten, afvalbedrijven, producenten en recyclefabrieken te prikkelen om luierrecycling op te pakken. We willen af van deze 5 tot 8% van het restafval dat bestaat uit wegwerpluiers.

Meer dan 25.000 huishoudens, kinderdagverblijven en zorginstellingen hebben zich al aangemeld.

Zoals gezien bij RTV-utrecht-wit

Aanspreekpunt huishoudens

arend-janmajoor1
Arend-Jan Majoor
Stopmijnafval
www.stopmijnafval.nl
info@stopmijnafval.nl
06-21120339


 

Een bericht sturen naar jouw gemeente