Gemeenten


Samen maken we het verschil

Als gemeente kunt u op 2 manieren meedoen om bij te dragen aan het recyclen van luiers.

Deelnemen aan een werksessie

Als gemeente kunt u tijdens de werksessies actief de mogelijkheden van luierinzameling als gemeente uitzoeken en de laatste stand van zaken vernemen,

en/of

Supporter worden

Door Luierrecycling Nederland te steunen helpt u een onafhankelijk team van mensen om de gemeenten, afvalbedrijven, producenten en recyclefabrieken te prikkelen om luierrecycling op te pakken.

Als de gemeente supporter wordt, ontvangt u van ons een website logo zodat u aan de inwoners kan laten zien dat u gaat voor duurzaamheid. Ook als de gemeente al stappen heeft gezet omtrent de gescheiden inzameling van luiers vragen we om supporter te worden van de stichting zodat ervaringen gedeeld kunnen worden.

luierrecycling-nederland-raamsticker-2017-1


Aanspreekpunt gemeenten

lourens-aalders
Lourens Aalders
Akwadraat Consultancy
www.akwadraat.nl
aalders@akwadraat.nl
06-54776041


Status

Door het initiëren van de proef Luierrecycling begin 2016 waarbij het idee was dat huishoudens een luierkliko konden aanvragen, hebben we veel in beweging gezet.

Er worden in Nederland per jaar, schrik niet, 1.000.000.000 (1 miljard) babyluiers verbrand. Dit is schadelijk voor het milieu terwijl het recyclen van luiers al ruim 25 jaar mogelijk is. Maar in 2007 is in Nederland de laatste echte recyclefabriek voor luiers failliet gegaan. Nu bijna 10 jaar later is het de overheid, de luierfabrikanten en de afvalbedrijven niet gelukt om nieuwe recyclefabrieken op te starten.

Dit moet anders.

Stichting Luierrecycling Nederland is bezig om luierrecycling van onderop op de rit krijgen. Het is gebleken dat kinderdagverblijven het verschil kunnen maken omdat zij regie hebben over hun eigen afvalcontract.

Lees hier meer over de huidige status

Onderstaande gemeenten zijn sinds de start in 2016 o.a. al supporter geworden van Luierrecycling Nederland. In totaal nu 14 gemeenten. Dat is een mooi begin.

 

Screenshot 2017-07-05 at 11.30.45 - Display 1

 

Capelle aan den IJssel, Grootegast, Hengelo, Landgraaf, Leek, Leusden, Marum, Emmeloord, Opmeer, Soest, Tholen, Waterland, Winsum, Zuidhorn.