Experts


Experts

Verschillende experts zijn in Nederland en wereldwijd actief op het gebied van de inzameling en recycling van luiers. De een vanuit de technologie om luiers te recyclen, de ander om de logistiek optimaal te organiseren. Dit zijn adviesbureaus, dienstverleners, kennisplatforms, universiteiten en hogescholen en zelfstandige ondernemers. Zij spelen door hun kennis en expertise een cruciale rol in het stapsgewijs mogelijk maken van luierrecycling.

Experts kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de proef Luierrecycling.

  • Ze kunnen hun opdrachtgevers zoals gemeenten en afvalbedrijven adviseren bij het mogelijk maken van gescheiden inzameling en recyclen. Zij kunnen in samenwerking met afvalbedrijven en overheid de recycling van luiers optimaliseren en investeren in centrale verwerkingslocaties.
  • Ze kunnen de nieuwste ontwikkelingen volgen en delen aan de andere deelnemers.
  • Ze kunnen met deelname aan de proef aan de producenten van luiers laten zien dat ze het belangrijk vinden dat producenten luierrecycling actief op de agenda hebben staan.

Experts worden daarom gevraagd deelnemer te worden in de stichting Luierrecycling Nederland.

Wat houdt deelname in?

  • Coördinatie. Luierrecycling Nederland helpt de experts met de coördinatie met de gemeenten en om gescheiden inzameling op korte termijn en recycling op middellange termijn voor elkaar te krijgen. Dit houdt in dat we met 1 contactpersoon van de organisatie coördineren. We werken daarvoor bijvoorbeeld met webinars, online enquêtes en Linkedin groep. Op deze manier kunnen we de coördinatie efficiënt organiseren.
  • Zichtbaarheid. Doordat je deelneemt in de stichting kun je via deze landelijke website www.luierrecyclingnederland.nl aan de opdrachtgevers laten zien wat de huidige status is en wat jouw organisatie bijdraagt aan het inzamelen en recyclen van luiers. Op eigen uitingen zoals de website en de nieuwsbrief kunnen de teksten en het logo van Luierrecycling Nederland gevoerd worden.
  • Contributie. Deelnemer worden betekent voor experts een jaarlijkse financiële bijdrage van €250,- per contactpersoon. Hierdoor kunnen we de ondersteuning vanuit de de stichting mogelijk maken.

Ook als je als expert al stappen hebt gezet omtrent de gescheiden inzameling en recycling van luiers is het belangrijk om deelnemer te worden van de stichting. Op deze manier draagt je als expert bij aan het totstandkoming van luierrecycling in Nederland en blijft jouw organisatie scherp op nieuwe kansen.

 

Deelnemer worden

 

Deelnemers

Circuluier

circu-logo

Patty Kluytmans (kartrekker) en Janine Bos (ondersteuning) hebben CircuLuier opgericht. CircuLuier biedt ouders en kinderdagverblijven een duurzaam en comfortabel alternatief; de composteerbare wegwerpluier zonder plastic. We bieden een integrale oplossing voor levering, gebruik en afvoer van composteerbare luiers en het transformeren hiervan tot vruchtbare grond.

Hiermee kunnen we de bodem die vitale levensfuncties vervult en uitgeput raakt weer gezond maken. We onderzoeken tevens bredere toepassingsmogelijkheden, vooral op het gebied van stedelijke vergroening. We bereiden ons voor op een eerste pilot in september, waarin deelnemende ouders en kinderdagverblijven de composteerbare luier gebruiken, wij een logistiek systeem testen en aan de slag gaan met het verwerken van de luiers tot een nieuw (compost)product. Omdat CircuLuier nog in de babyschoenen staat en volop in ontwikkeling is, komen we graag in contact met potentiële samenwerkingspartners en klanten.